Automate your Marketing
with Womplify




 
mr & mrs hizbullah

By: mrs hizbullah mr hizbullah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 20-May-2009 01:08 Email | Share | | Bookmark
hapdet hapdet hapdet!!!!!!

Pergh...ni bukan setakat sawang dah ni, ni dah tahap kene oberhol dah fp ni, huhuhu...tapi kali ni pun still tak sempat hapdet gak, maklumlah dah jadik housewife exect kan, pastu plak kene bawak baby kan, huhuhuhuhuhuu...to kak shima, nanti kito jadik besan la yo, huhuhuhuhu


Wednesday, 4-Mar-2009 04:33 Email | Share | | Bookmark
a bit bizi

 
 
hai...mmm kak shima still senyap..sian dia kan..neway,congrte kak shima, sooo sweet taw.. heheh

so, too many things to story, but it will take time to story..so just view dis entry first ok...

very2 simple kudapan..just gulung kulit popia instant, gam ujung gulungan pakai air, potong serong, goreng jd kuning, angkat and terus gaul ngan nestum+icing sugar (tak pakai nestum pun takpe)..pastu apo lak laie, ngap la...dappppp..krup krap krup krap...


Bekal bawak ke opis...tp jgn tiru la aksi ni di pejabat,sobab eh bilo dah makan, nak makan lagi, lagi dan lagi sampai la boss menjoling..hekhekhek


Friday, 20-Feb-2009 01:38 Email | Share | | Bookmark
tolong jgn tuba sungai kita....

 
 
 
View all 6 photos...
alkisah..ahad yang hening bening,dengan semangat jitu nya n waja nya, ku ikut encik suamiku p mancing..ni kalau org negoghi panggil p "ngae" a.k.a "ngail"..tp sungguh la hampeh nya..we all g keratong tau tp rezeki takdo la.ada org ckp sungai tu kene tuba (sungai serok)..pastu after lunch g lubuk batu plak..baru duk 10 minit dah dapat sekor ikan...tp sampai lah kul 6 petang,rupanya tu lah sekor rezeki kami...hahahahah..takpelah,yg penting seronok..kan hubby kan..kan ..kan.. ma takde merungut2 kan..masuk utan pun ma tak merungut kan..kan ...kan...ma redha kan..kan.. hehehe..











Wednesday, 11-Feb-2009 04:51 Email | Share | | Bookmark
snickers ciskek

 
yum yum yum...daaapppnnnnyyyyeeee...yg sebenarnya yg sedap snickers tu la kan,hehe..takde nak kuar2 dari loyang de,hambik ko, dalam loyang tu terus den curah.. Thanks utk empunya resepi



Quote:
FASTEST CHEESE CAKE
Sumber : FP K.Rinn , tq K.Rinn

Bahan-bahan :
500gm philadelphia cream cheese (2 ketul lah tuuu... )
1 cawan susu segar
1 cawan gula putih - ikut K.Rinn guna 3/4 cwn
2 sudu besar tepung jagung
1 camca teh esen vanilla
4 biji telur
1/2 biji buah lemon yang warna kuning tuu..., perah jusnya

* Cheese cake ini tanpa base tapi Rinn bubuh juga base biskut oreo...***Patutlah tak jadi "Fastest" sebab dah curi masa sediakan base nya..

Cara-cara:
**Base biskut oreo
1 packet panjang biskut oreo dikisar halus. Cairkan 60gm butter dan gaulkan. Tekan dalam loyang 22cm or 23cm dan sejukkan dalam petisejuk.- campur biskut oreo dan biskut marie

1. Panaskan oven pada suhu 175 darj cel.
2. Putar cream cheese hingga kembang. Masukkan gula, susu, jus lemon dan tepung jagung. Terus putar sampai kembang.
3. Masukkan telur satu persatu. Selepas telur yang ke 4, putar lagi selama 7 minit.
4. Tuang adunan ke atas base biskut oreo.
5. Bakar secara water bath selama 1jam atau sehingga masak bergantung pada oven masing-masing.
6. Biarkan sejuk sebelum dikeluarkan dari loyang. Sejukkan dlm petiais selama 3jam - 4jam.
7. Hias ikut citarasa. Hidangkan.
*buat 1/2 adunan sahaja


***org tak guna oreo,org gune biskut meri,then snickers tu 2 batang,double boil kan then curah...***


Friday, 6-Feb-2009 04:31 Email | Share | | Bookmark
SONYAPPPPPPPPPPPPPP MEMBISUUUUUUUUUUUUUU

 
 
 
View all 8 photos...
Hi sume...alahai,eden nak mintak ampun mahap la bersungguh2 sebab lupa diri buat seketika, tp bukan sebab ramai dah pindah ke rumah banglo yo, den totap setio kek umah setinggan ni ha..huhuhu ..banglo tu syok,tp frame gbr eh kocik bona la,kok gantung kek dinding tu alahai...kono pakai cermin mato 16x tobal la..(jgn marah ye penghuni banglo)...hekhek..

2nd nak mintak maaf dulu ni,kat sesape yg bertanya kan harga n produk my family tu, produk still ade, bisnes still rancak, tp ANAK TUAN KARANGKRAF ni spoil sket, im bizi lately n dont wory, me n my lil sis akan uasahakan pembukaan order secepat mungkin ye. ampun sangat2..tp kalau sape2 yg dokek ngan umah den tu ha, jomput la datang yo....meh datang reramai, den suko...

neway,lets story with da pict ok...layanzzzz yezzzaaa

Hak yng ni lauk sosej,hehe..sosej dah jadik lauk plak dah..resepi? alahai, takyah la hai,camno hangpa goreng sayur tu,camtu lah caranya ye puan2,cuma dicampakkan sosej yg telah dikerat2 ke dalamnya... NGAP !!!


Yang ni kene letak resepi,kalau den ckp den guno resepi sendiri,maun kene banned den nyo FP kang..huhuhu..tp yg ampun eh,den terlupo tulis plak ciplak dari sapo..huhu..

Quote:
CHOCOLATE CHEESE MARBLE CHEESE CAKE

Bahan A :
180gm mentega
20gm serbuk koko
1 sudu teh baking powder
120gm tepung naik sendiri (Diayak bersama serbuk koko & baking powder)
170gm gula castor
3 biji telur

1. Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji, kacau sebati.
2. Masukkan campuran tepung+baking powder+serbuk koko. Gaul rata dan bahagi kepada dua bahagian.

Bahan B:
250gm cream cheese
60gm gula castor
1 biji telur
1 sudu teh esen vanilla

1.Pukul cream cheese sampai kembang.
2.Campurkan gula, telur dan esen vanilla. Pukul lagi sampai kembang dan rata.

Cara-cara :
1. Tuang satu bahagian A ke dalam loyang. Ratakan. Tuang aduanan cream cheese di atasnya dan ratakan.
2. Tuang sebahagian lagi bahan A dan ratakan.
3. Bakar pada suhu 165 darj cel selama 50min-60min ikut oven masing-masing. Seeloknya dibiarkan sejuk dulu sebelum dipotong.


Ha,yg ni mmg favor den nih,kueyteow kungfu wacha...wat utk dinner (sensorng jo,mano ado hubby), pastu wat kuah lebey utk sahur eoknya (sensorg gak..huhu)..

Quote:

Bahan2 eh, den main bantai jo..tp raso eh sodap la (kek tokak pembuek he la)
(utk sorg makan eh)

2 ulas bawang putih (titik yo,jgn hiris2 lak,baru kuar jus eh tu)
halia 2 hiris manja, heheh
telur 2 bijik
garam
lada sulah
udang
sayur (an ubuh carot n kobis)
lada bosar (buh cili api lg super power...)
tepung jagung
kueyteow (yg halus tu sodap)

cara2..ni yg den lomah ni..heheh,,maleh tul menaip

1. pecahkan telur,letak garam sket, kacau n letak kueyteow dalam eh pastu dadarkan dalam kuali mcm wat telur dadar tu (mnyk pun sket jo tau,jgn meladung lak)..
2.ok siap kueyteow tu,lotak dalam mangkuk lombong (bukan lombong bijih yo )
3. guna balik kuali td (utk kurangkan pinggan mangkuk utk di basuh,den mmg maleh), tumis bawang putih n halia td
4. masukkan air dalam 2 cawan
5. masukkan tepung jagung 2 sudu (ha,tpg jagung tu bancuh dulu ngan sket air yo,sket jo)
6.masukkan sayur n udang
7.masukkan garam,lada n lada sulah ikut suko
8.siap,tuang terus kek kueyteow td pehtu apo laie,makan la paneh2 tu...nyummmm


Yang ni suprise besday parti si aswad ,member kg wa la lebey kurang..dah tuo dah ko aswad.yg ni gbr ngan tunang eh before depa kwen (mak ai, dr diorg lum kwen, sampai diorg kwen dah ha, rupo eh den men"sonyapkan" diri)..heheh


here the loving couple, before n after married..hehe


cewah ayin,mithali ko eh..heheh


yg ni bilik n pelamin dia,so nice la (tau2 jo la den ni minat kan sumo bondo2 ni kan..hhuhu) bila la nak dapat wat bisnes sebigini...insyaallah..ok bilik tu perantin punya uncle punya sedara (amek ko.. ) yg design..kalau nak tgk empunya diri designer tu,dalam IMPIANA bulan ni rumah dia masuk pertandingan hias rumah, dia yg 1st entry..apartment kot n kalau tak silap nama dia NAzri)..Then pelamin tu hasil ilham n tukangan atuk kepada peranti (wat sooo nice...)


yg ni pun org kwen gak..ija n pasangan eh (nampak sangat den tak alert benda2 mcm i, cmne ntah bley tak hingat nama perantin laki eh..ampun yo? den minat costume eh, nice..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net